Çfarë është qeramike avancuar?

Një qeramike është një inorganike, të ngurta nonmetallic përgatitur nga veprimi i ngrohjes dhe ftohjes pasuese. Materiale qeramike mund të ketë një strukturë kristaline ose pjesërisht kristaltë, ose mund të jetë amorfe (p.sh., një gotë). Për shkak se qeramika më të zakonshme janë kristaltë, përkufizimi i qeramike është i kufizuar shpesh të materialeve inorganike kristaltë, në krahasim me syzet noncrystalline.

Materiale të avancuara qeramike

Qeramika më të hershme janë objekte qeramike të bëra nga balta, ose vetë ose të përzier me materiale të tjera, thekur në zjarr. Më vonë u qeramika me xham dhe qëlluan për të krijuar një ngjyrë sipërfaqe, të butë. Qeramika tani përfshijnë produktet vendase, industriale dhe të ndërtimit dhe objekteve të artit. Në shekullin e 20-të, materiale të reja qeramike janë zhvilluar për përdorim në inxhinieri avancuar qeramike, për shembull, në gjysmëpërçuesve.

Advance qeramika e aplikimit

Qeramika, siç është theksuar në përbërjen artikull qeramike dhe pronat, janë përshkruar tradicionalisht si, solids inorganike nonmetallic që janë përgatitur nga materialet e pluhur, janë të fabrikuara në produktet nëpërmjet zbatimit të ngrohjes, dhe të shfaqin të tilla karakteristike, si pronat, forca ngurtësinë, të ulëta përçueshmëri elektrike, dhe brishtësinë. Qeramika të përparuara të përfaqësojë një "avancim" mbi këtë përkufizim tradicionale. Përmes zbatimit të një metode moderne materiale shkencore, materiale të reja apo kombinime të reja të materialeve ekzistuese kanë qenë projektuar që shfaqin variacionet e çuditshme mbi pronat atribuar tradicionalisht të qeramikës. Si rezultat, tani ka produktet qeramike që janë po aq të vështira dhe elektrike përçueshëm si disa metale. Zhvillimet në përpunimin e të avancuara qeramike të vazhdojë me një ritëm të shpejtë, që përbëjnë atë që mund të konsiderohet një revolucion në llojin e materialeve dhe të pronave të marra.

Qeramika teknike të mund të klasifikohen në tri kategori të ndryshme materiale:

 • Oksidet: aluminit, beryllia, Ceria, zirconia. Rezistente oksidimi, kimikisht inerte, elektrike izolues, përçueshmëri termike përgjithësisht të ulëta, prodhim pak i ndërlikuar dhe me kosto të ulët për prodhimin e aluminit, më komplekse dhe me kosto të lartë për zirconia.
 • Nonoxides: karabit,, Boride nitride, silicide. Rezistencë të ulët oksidimi, vështirësi ekstreme, kimikisht inerte, përçueshmëri të lartë termale, dhe elektrike kryerjen e, prodhim e vështirë e energjisë varur dhe kosto të lartë.
 • Materiale të përbërë: grimcat e përforcuar, fibër përforcuar, kombinime të oksideve dhe nonoxides.Toughness, të ulët dhe rezistencë të lartë oksidimit (lloji të lidhura), përçueshmëri termike dhe elektrike ndryshueshme, proceset komplekse të prodhimit, koston e lartë.

Shekullit të 20 ka prodhuar avancimin më të madh në qeramikë dhe materialeve të teknologjisë që njerëzit kanë qenë të aftë për të menduar conceptive. Zhvillimet gjerë metalurgjik në këtë periudhë kanë prodhuar tashmë pothuajse çdo kombinim të mundshme të lidhjeve metalike dhe aftësitë e këtyre lidhjeve janë mjaft të njohur dhe shfrytëzuar. Shtyjnë për më të shpejtë, më efikase, teknikave të prodhimit më pak të kushtueshme vazhdon edhe sot. Si kufijtë prej metali bazë sistemet janë tejkaluar, materiale të reja të aftë për të që veprojnë nën temperatura të larta, me shpejtësi të lartë, faktorët më të gjatë jetën dhe kosto më të ulët të mirëmbajtjes janë të nevojshme për të mbajtur ritmin me avancimet teknologjike.

Aluminit pastërti të lartë, kub dhe qeramika machinable

Metalet, në bazë të pronave të tyre unike: urtësi, forca elastik, bollëk, kimi të thjeshtë, me kosto relativisht të ulët të prodhimit, rastin e formimit, rast të bashkimit, etj kanë zënë pozita pararojë në lidhje me materialet e zhvillimit. Nga qeramika kundërt: të brishtë nga natyra, të paturit e një kimisë më komplekse dhe kërkojnë teknologji të avancuar të përpunimit dhe pajisje për të prodhuar, të kryer më të mirë kur kombinohet me materiale të tjera, të tilla si metale dhe polimere të cilat mund të përdoren si struktura mbështetje. Ky kombinim mundëson forma të mëdha për të bërë, Space Shuttle është një shembull tipik i aplikimit të materialeve të avancuar dhe një shembull i shkëlqyer i aftësive të materialeve të përparuara.

Advance Qeramikë Karburanti Pump hekurudhor në të përbashkëta me Cam Roller

Qeramika për aplikimet inxhinierike e sotme mund të konsiderohet të jetë jo-tradicionale. Qeramika tradicionale janë llojet më të vjetër dhe më në përgjithësi të njohur, të tilla si:, porcelan tulla, enë prej argjile, etj familje të re dhe në zhvillim e qeramikës janë të referuara si, materialet e avancuar të reja apo të mirë, dhe të shfrytëzojë shumë të rafinuar dhe teknikat e reja të formimit.

Avancuar Qeramikë Tools Kuzhina takëm

Këto "re" ose "avancuar" qeramika, kur përdoret si një material inxhinierike, të posedojë disa veti të cilat mund të shihen si superiore ndaj metalike-bazuar në sistemet. Këto prona vend të këtij grupi të ri të qeramikës në një pozitë më tërheqëse, jo vetëm në fushën e performancës, por edhe me kosto efektivitetin. Këto prona përfshijnë rezistencë të lartë të konsumuarit, forca të shkëlqyer të nxehtë, inertness kimike, me shpejtësi të lartë të përpunimit (si mjete) dhe stabilitetin dimensional.

Oksid Qeramikë

Materiale të lartë të pastërtisë filluar (pluhurat) janë përgatitur duke përdorur teknika të përpunimit të mineraleve për të prodhuar një koncentrohen ndjekur nga përpunimin e mëtejshëm (zakonisht kimi lagur) për të hequr papastërtitë e padëshiruar dhe për të shtuar komponimet e tjera për të krijuar përbërjen e dëshiruar duke filluar. Kjo është një fazë më të rëndësishëm në përgatitjen e qeramikës të lartë të oksidit të performancës. Pasi që këto janë në përgjithësi të sistemeve pastërti të lartë papastërtitë të vogla mund të ketë një efekt dinamik, për shembull shuma të vogla të MgO mund të ketë një efekt të shënuar mbi sjelljen sintering e aluminit.

Procedurat e ndryshme të trajtimit të ngrohjes janë shfrytëzuar për të krijuar struktura të kontrolluara me kujdes kristal. Këto pluhurat janë tokë në përgjithësi për një jashtëzakonisht gjobë ose "përfundimtar" Madhësia kristali për të ndihmuar reaktivitet qeramike. Plasticisers dhe lidhësit janë përzier me këto pluhura që i përshtaten metodë e preferuar e formimit (ngutshme,, nxjerrje shqip hedh, etj) për të prodhuar "para" materiale. Teknikat e të dy të lartë dhe të ulët presion formimin janë përdorur. Lënda e parë është formuar në formën e kërkuar "të gjelbërta" apo pararendës (machined ose u kthye në formë nëse kërkohet) dhe shkarkoi për të temperaturave të larta në ajër ose në një atmosferë pak reduktuar për të prodhuar një produkt të dendur.

Jo-oksid Qeramikë

Prodhimi i jo-oksid qeramika është zakonisht një proces tre faza që përfshin: së pari përgatitjen e prekursorëve ose pluhura filluar, së dyti përzierjen e këtyre prekursorëve për të krijuar komponimet e dëshiruar (2B + Ti, Si + C, etj) dhe së treti formimin dhe sintering të komponentit përfundimtar. Formimi i fillimit materialeve dhe puna për këtë grup, të kërkojë furre me kujdes të kontrolluara ose kushtet furrë për të siguruar të mungesës së oksigjenit gjatë ngrohjes, pasi që këto materiale do të gatshme oxidise gjatë qitjes. Ky grup i materialeve në përgjithësi kërkon temperaturat mjaft të larta për efekt të sintering. Pastërtitë të ngjashme me qeramika oksid, e kontrolluar me kujdes dhe karakteristikat e kristaltë janë të nevojshme për arritjen e dëshiruar pronat fundit qeramike.

Qeramike-Bazuar Composites

Ky grup mund të jetë i përbërë nga një kombinim i: qeramika oksid - qeramika jo-oksid (grimcuar,, platy mustaqe, etj), oksid - qeramika oksid, jo-oksid - jo-oksid qeramikë, qeramikë - polimere, etj një pothuajse të numër të pafund të kombinime janë të mundshme. Qëllimi është të përmirësohet ose rezistencë ose vështirësi të jetë më i përshtatshëm për një aplikim të veçantë. Kjo është një zonë disi të reja të zhvillimit dhe kompozime mund të përfshijë edhe grimcat e metaleve në apo formë matrice.

Materialet e avancuara qeramike tani janë vendosur edhe në shumë fusha të çdo përdorim ditë. Përmirësimet në, me kryerjen e shërbimeve të jetës, kursimet në kostot operative dhe kursimet në mirëmbajtjen janë dëshmi e qartë e të mirat e materialeve të avancuara qeramike. Expectancies jetën, tani në vitet në vend të muaj me ekonominë e kostos në mënyrë të dyfishtë vetëm shpenzimet komponent ekzistuese, qeramika të përparuara të japë materiale të një avantazh i madh. Prodhimi i këtyre materialeve të avancuara është një proces kompleks dhe kërkon me kosto pajisje të lartë dhe kërkesat e njerëzve shumë të specializuara dhe të trajnuar. Materialet qeramike e së nesërmes do të shfrytëzojnë pronat e kombinime fazës polycrystalline dhe strukturat e përbërë qeramike, pra bashkë reshjet apo përfshirja e strukturave të ndryshme kristaltë që kanë pronat e të dobishme duke punuar së bashku në oborrin e fundit.

Nesër (edhe sot) do të jetë për kërkimin dal sasinë më të lartë të energjisë bonove në kompleksin e fundit qeramike dhe për të dhënë një shkallë të lartë apo të elasticitetit urtësi në këto bono. Ky nivel e energjisë duhet të tejkaluar të të shkaktojë dështimin apo përmbysje. Ritmi i ndryshimit të teknologjisë dhe materiale gjithashtu do të thotë se komponimet e reja engineered pikërisht që të funksionojë do të zhvillohen. Ashtu si kjo do të arrihet dhe kur njohuritë bëhet publik - të cilët mund të them! Qeramika, një klasë e vjetër të materialit, ende mundësi të pranishëm për zhvillimet e materiale të reja.

Referencat:

 1. http://en.wikipedia.org/
 2. http://www.azom.com/
 3. http://www.youtube.com/
 4. http://www.britannica.com/
 5. http://gadgetflashstore.com/
 6. http://gadgetflash.com/

Ju gjithashtu mund të pëlqen

? Çfarë është Qeramikë Qeramikë - Një Përkufizimi Një qeramike është një ...
Llojet e lëndëve Metale Metale janë elemente të cilat në përgjithësi ...
Çfarë është Materiale Hybrid? Materiale Hybdrid - materiale Advance Hybrid ...
Materiale Shkenca - Përmbledhje Çfarë është Materiale Shkenca? Materiale mund të ...
Grab Kjo Widget
Këndi metalurgji

Random Posts

 • Materialet futuristic Pjesa 2
  Aerogel ka 15 të hyra në Librin Gines të Rekordeve, më shumë se materiale të tjera ....
 • Biomaterials
  Një biomaterial është ndonjë çështje, sipërfaqe, apo ndërtimin e që ndërvepron me sistemet biologjike. Zhvillimi i biomateria ...
 • Si të gozhdoj alumini?
  Një gozhdë e vogël është një shul të përhershëm mekanike. Para se të instaluar një gozhdë e vogël përbëhet nga një bosht cilindrik qetë me a. ..
 • Trajtimi ngrohjes e Steel - Metodat forcim çelikut
  Trajtimin e ngrohjes është një grup i proceseve industriale dhe të përpunimit të metaleve të përdorura për të ndryshuar fizike, dhe nganjëherë kimike, pr ...
 • Metal amorf
  Një metalike amorfe është një metal me një strukturë të disordered atomike, në kontrast me metalet më të madhe, të cilat kanë një strukturë të rregullt ...